• Energie besparen doe je zo

Energie besparen doe je zo

De elektriciteitsrekening is telkens weer een grote hap van het huishoudelijk budget. Wij geven je een duidelijk beeld van welk toestel welk deel verbruikt en enkele tips om alle kosten zoveel mogelijk in te perken.

De verwarming

Met zo’n 66% van het energiebudget is de verwarming dé grote boosdoener van het huishouden. Wel, hoe bespaar je het best op deze kost? Heel gemakkelijk, door al een graadje van de thermostaat af te snoepen wordt er al heel wat bespaard. Een programmeerbare kamerthermostaat heeft ook heel wat voordelen en ten slotte helpt de installatie van thermostatische radiatorkranen in de andere kamers.

Warm water

Goed voor zo’n 13% van het energiebudget, toch een grote kost voor het gemiddelde huishouden. Hier bespaar je ook een groot deel met de volgende tips:

  • Met een bad nemen verspil je enorm veel water, hier bespaar je door een douche te nemen.

  • Nu je toch de douche gebruikt, installeer je best een spaardouchekop.

  • Tanden poetsen? Het water niet laten lopen tijdens het poetsen.

Verlichting

De verlichting is toch nog goed voor 5% van het energieverbruik. Hoe bespaar je hier? Decoratieve verlichtingen vermijden. Verder gebruik je best lampen met energielabel A en ten slotte installeer je in plaats van de gebruikelijke halogeenlampen, ledlampen.

Ziezo, met deze tips ben je al even zoet met het besparen op je energierekening. Wil je toch nog wat meer informatie over de besparingen? Kom eens langs bij ons of stuur eens een mailtje. Wij helpen je met veel plezier verder.