• De winter komt eraan! Enkele isolatietips

De winter komt eraan! Enkele isolatietips

De dagen zijn korter, de avonden frisser, ja hoor, de winter is in het land. Dat wil zeggen dat de verwarming weer aanspringt en die kost er dan ook weer bij komt. Deze kost wordt goed gedrukt als je de volgende korte tips volgt:

Als de ramen niet goed gesloten zijn, ontsnapt de warme lucht. Isolatiestrips zijn hiervoor de oplossing. Het is geen ingrijpende verandering, je ziet het niet, maar je bespaart al snel tientallen euro’s met deze kleine verandering.
Heel gemakkelijk: voel waar de lucht ontsnapt en kleef een zelfklevende isolatiestrip om het gat te dichten.

Ook de buitendeuren durven wel eens lucht doorlaten. Een tochthond is hier de ideale oplossing. Geen al te grote moeite, maar wel voelbaar in de elektriciteitsrekening.

Nog een tip om elektriciteit te besparen is om de verwarmingsbuizen te isoleren. Wie zijn verwarmingsbuizen isoleert, heeft ook sneller warm water zonder temperatuurverlies. Een win-winsituatie dus.

Ten slotte raden wij ook aan om de kleine warmteverliesposten aan te pakken. Leg eens een tapijt, super gezellig én werkt isolerend. Zware overgordijnen houden ook de warmte binnen. Ten slotte isoleer je luchtcirculatie van stopcontacten met een kinderbeveiliging.

 

Voila, enkele tips om de winter al goed voorbereid te beginnen. Benieuwd naar meer? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.